ادعای رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم تکذیب شد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) سخنگوی صنعت برق به استخراج کنندگان رمزارز هشدار داد | جریمه‌ای معادل ١٠٠ برابر نرخ انرژی روزانه ۸ هزارتن شکر در ۶ ماهه نخست سال مصرف شده است سال گذشته در مشهد ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی را دریافت کردند افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) کارگران، خط مقدم جبهه اقتصادی هستند شاخص بورس برای چهامین روز متوالی منفی شد + نمای پایانی بازار (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) کارِ گرانِ کارگران، ارزان تمام شد+ فیلم دلار گران شد، حباب سکه را هم بیشتر کرد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) تولید اتوبوس ناوگان حمل‌ونقل عمومی در سال گذشته کمتر از ۱۰۰۰ دستگاه بوده است | کاهش رشد اسقاط با ممنوعیت واردات انجام ۲ پرواز فوق العاده برای روز ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مسیر تهران به مشهد اجاره واحد‌های میلیاردی در کوهسنگی مشهد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) باید‌ونباید‌های تشخیص کالای تقلبی در بازار لوازم یدکی خودرو مشارکت ۸۹درصد دهک‌های اول تا سوم در طرح فجرانه قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) سهام تسلا به دلیل شایعات مربوط به قرارداد چین افزایش یافت ویدئو | چه تعداد بیکار در کشور داریم؟ قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | نوسانات همچنان گریبان‌گیر خودرو‌های داخلی (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‎ها ارزخواری مونتاژکاران خودرو کار دستشان داد | دستور وزیر صمت برای بررسی موضوع افت ۷۰ درصدی تولید زعفران | افغانستان صادر کننده زعفران ایران به جهان چرا نیمی از متقاضیان نهضت ملی مسکن منصرف شدند؟ ۳ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بورس در فروردین ماه ۱۴۰۳ خارج شد شرایط دریافت وام ۱۰ تا ۳۰۰ میلیونی +جزئیات سوءاستفاده از کارگران در قرارداد‌های کاری موقت
سرخط خبرها

آغاز جلسات مزدی شورای‌عالی کار از این هفته زیر سایه تورم و گرانی دلار

  • کد خبر: ۱۵۲۳۰۵
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶
آغاز جلسات مزدی شورای‌عالی کار از این هفته زیر سایه تورم و گرانی دلار
با آغاز جلسات مزدی نگاه میلیون‌ها کارگر به تصمیمات جلسات شورای‌عالی کار است. کاهش ارزش پول ملی و حذف ارز ترجیحی و افزایش تورم کالا باعث کاهش قدرت خرید جامعه کارگری شده است و همین مسئله نگرانی کارگران را برای دستمزد بیشتر کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بحث دستمزد با آغاز جلسات شورای‌عالی کار از این هفته داغ می‌شود. مطابق برداشت‌هایی که از دولتی‌ها می‌شود به‌نظر می‌رسد که بحث دستمزد امسال با چالش‌های بیشتر از سال قبل روبه‌رو است، چرا که دولتی‌ها معتقدند افزایش ۵۷ درصدی مزد سال گذشته بخشی از عقب‌ماندگی مزدی کارگران را جبران کرد، این در حالی است که نمایندگان کارگران معتقدند که کاهش ارزش پول ملی، حذف ارز ترجیحی و تورم‌های حاکم بر اقلام خوراکی افزایش دستمزد را خنثی کرد.

نمایندگان کارگری معتقدند امسال سال سختی برای چانه‌زنی مزدی در پیش دارند، چرا که قدرت خرید کارگران با توجه به افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها بسیار کاهش یافته است و انتظار می‌رود که دولت و کارفرمایان برای این موضوع همکاری کنند.

 جامعه کارگری به‌عنوان دریافت‌کننده حقوق ثابت بیشترین آسیب را دیده است

حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگویی درباره مزد ۱۴۰۲ می‌گوید: اساساً قانونگذار مکانیسم تعیین مزد را در قانون کار و ماده ۴۱ این قانون مشخص کرده است. ماده ۴۱ دو بخش دارد که یکی صدر ماده ۴۱ و یکی ذیل ماده ۴۱ است، خلاصه این ماده در قانون این است که «همه‌ساله شورای‌عالی کار باید برای صنایع مختلف و مناطق مختلف کشور با در نظر گرفتن تورم و حداقل معیشت رقم حداقل دستمزد را تعیین کند.»

وی افزود: در تمام سال‌های پس از انقلاب و پس از تصویب قانون کار، بخش دوم قانون که تعیین مزد براساس سبد معیشت و تورم بوده، ساده‌ترین و راحت‌ترین مسیر تعیین حداقل دستمزد بوده و به این ترتیب صدر ماده ۴۱ همواره رها شده و همواره به ذیل ماده که بحث تورم و سبد معیشت است تمرکز شده است.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باور ما درباره تعیین حداقل مزد امسال به‌طور جدی این است که در شرایط افت ارزش پول ملی با سرعت بالا و کاهش قدرت خرید، حقوق‌بگیران و جامعه کارگری به‌عنوان دریافت‌کننده حقوق ثابت بیشترین آسیب را می‌بینند و نوعی مالیات مضاعف را متحمل می‌شوند، از سوی دیگر کارگران رکن مهمی در چرخه تولید کشور محسوب می‌شوند و هیچ کارفرمای منصف و عاقلی که کارفرمای واقعی باشد، ممکن نیست رابطه میان رضایتمندی و تأمین معیشت نیروی کار را با تولید خود درک نکند؛ لذا ما در هر تصمیمی باید آینده و رفاه کارگران را در نظر داشته باشیم.
وی با ابراز اینکه "کشور در یک چرخه تورمی افتاده است که در مجموعه سیاست‌های غلطی که منجر به روشن شدن موتور تورم شده، امکان ورود به یک تلۀ تورم مزمن را فراهم کرده است" گفت: این تورم یک آسیب جدی برای کشور است، در این میان بحث مزد منطقه‌ای یک راه‌حل منعطف است و کنار آن باید به مسئله تورم و معیشت توجه کرد. امسال باتوجه به این مسائل بنای ما این است که به‌خلاف سال‌های گذشته به‌دنبال جنگ‌های حیدری ـ نعمتی قدیمی میان طرف کارگری و کارفرمایی نباشیم.
رئیس کانون عالی کارفرمایی ایران گفت: امسال در شورای‌عالی کار قصد داریم چندان از زاویه منافع کارگری یا کارفرمایی سخن نگوییم بلکه بیشتر به این توجه کنیم که چه تصمیمی می‌تواند به مصالح ملی و در نتیجه بهبود رفاه جامعه کارگری کمک کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->